Meditatiegroep


In deze groep doe je ervaring op met hoe het is om in meditatie te zijn. Meditatie is een oefening in meditatief leven.
Dat wil zeggen, zijn in het hier en nu, door gedachten en emoties onder controle te hebben en te ervaren in het huidige moment.
We richten ons met name op de zitmeditatie, wat inhoudt dat je gedurende een bepaalde tijd bewegingsloos zit en waarbij je je aandacht op je ademhaling richt.
Je zult merken dat er een ononderbroken stroom aan gedachten in je leeft.
Veelal laten we ons door onze gedachten en emoties meesleuren, net als een grote deense dog die ons voort trekt, waar we de baas niet over zijn.
Door in meditatie te zijn oefenen we om, zonder oordeel, te kijken naar onze gedachten, in plaats van ons ermee te vereenzelvigen of ons erdoor te laten meesleuren.
Zo leer je jezelf kennen en kom je tot inzicht door naar je lichaam en gedachtewereld te kijken.
Je leert het leven te aanvaarden zoals het op dat moment is.
Je gaat jezelf en anderen beter begrijpen. Je zult zien dat we allemaal dezelfde verlangens en behoeftes hebben. Door dit besef word je milder en vriendelijker ten opzichte van jezelf en de ons omringende wereld.

Op woensdagavond is er de mogelijkheid om in ons centrum deel te nemen aan deze meditatie groep. Door in een groep te mediteren, zul je ervaren dat je niet alleen staat met je problemen. Er zal herkenning zijn, waardoor je steun ervaart van de groep.
Ben je nieuwsgierig geworden, maar weet je niet zeker of het wat voor je is? Of wil je graag leren mediteren, of je al opgedane ervaring een nieuwe impuls geven? Wat je startpunt ook is, voel je van harte welkom om contact met ons op te nemen.


Praktische informatie:
Woensdagavond van 19.30 – 21.00 uur
Kosten: een vrijwillige bijdrage (dana) wordt zeer op prijs gesteld. Alle donaties gaan naar het in stand houden van onze activiteiten en het onderhoud van het centrum.